Bredbandsguidens garanti

Bestilling

Har du allerede en leverandør på adressen og vil bytte eller bestiller du helt nytt bredbånd?
For at bestillingen skal bli korrekt trenger vi nummeret til fasttelefonen som det nåværende abonnementet ditt er knyttet til i
Valgfri utfylling
Vennligst velg!
I de fleste tilfeller vil du trenge modem fra leverandøren. Hvis du bare bytter produkt hos din eksisterende leverandør, kan du her velge å ikke få tilsendt et nytt modem. Hvis du er usikker, lar du feltet være avkrysset.

Oppsummering

Dette er en oppsummering av totalkostnadene for produktet du har valgt:

F.eks. h0101
F.eks. 0180 Oslo
Her kan du legge inn ekstra opplysninger - f.eks. leilighetsnummer

Takk for din bestilling!

Vi har mottatt din bestilling. Skulle vi trenge flere opplysninger fra deg eller om det skulle være noe annet, tar vi kontakt med deg

Ordreoppsummering

Vennligst vent...

Din ordre behandles

Trenger du hjelp?

Våre rådgivere hjelper deg gjerne med å finne bredbåndsleverandøren som passer deg best

Ring meg

En av våre rådgivere ringer deg opp snarest! *

* Vår kontortid er hverdager 9-17

Chat

Bredbånd

Det aller viktigste når man skal anskaffe seg bredbånd, eller bytte bredbåndsabonnement er å finne det bredbåndet som er best egnet til ditt bruk.

I Norge har vi kjente leverandører som Telenor, NextGentel, Homenet, Get og Canal Digital. Alle disse leverer bredbånd via en fastaksess til din husstand, altså signalene kommer via telefonkabelen eller Coaxkabelen. Det finnes også flere typer mobilt og trådløst bredbånd i Norge, her finner vi leverandører som ICE og NetCom som satser stort på mobilt bredbånd. Men også Telenor, Nextgentel og Ventelo har startet å tilby mobilt bredbånd i senere tid. Ønsker du bredbånd til hjemmet, kontoret eller andre faste destinasjoner er det å anbefale at man velger bredbånd via telefon eller Coaxkabelen, eventuelt fiber om det er mulig der du bor. Reiser du mye, eller ønsker internettilgang på hytta er mobilt bredbånd det naturlige valget.

Hastighet på bredbånd

Bredbånd

Et bredbånd består av en nedlastningshastighet og en utlastningshastighet. For eksempel i produktet Ventelo 20000 / 1000, har du 20000kbs i nedlastningshastighet mens 1000kbs utlastningshastighet. Det er vanlig at nedlastningshastigheten er høyere enn utlastning hastigheten, og du må stort sett benytte deg av fiber eller Shdsl om du ønsker synkrone hastigheter.

Når du bruker nedlastningshastigheten på bredbåndet
Når du for eksempel går på bredbandstest.no bruker du nedlastningshastigheten til bredbåndet for å laste siden. Det samme gjelder om du Streamer/ser serier via TV2Sumo eller lignende. Oppsummert så er alt av informasjon du mottar fra internett avhengig av nedlastningshastigheten på bredbåndet ditt.

Når du bruker opplastningshastigheten på bredbåndet
Når du sender e-post, eller når du i andre former sender informasjon fra deg på internett. Av tyngre operasjoner bruker du uthastigheten når du for eksempel laster filer opp til en FTP-server eller kobler deg mot jobben via VPN.

Hvilken hastighet på bredbåndet skal jeg velge?
Det avhenger av hva du skal bruke bredbåndet til og hvilke nettvaner man har. En vanlig familie går som regel for en kraftig linje, ettersom man ønsker at flere personer skal være på internett samtidig. Bor man alene og har normale nettvaner kan man legge seg midt på treet, om man ikke spiller eller utfører andre operasjoner som krever mye båndbredde av bredbåndet. Bruker man internett i moderat form kan man velge en lav hastighet i en oppstartsfase.