Bredbandsguidens garanti

Bestilling

Har du allerede en leverandør på adressen og vil bytte eller bestiller du helt nytt bredbånd?
For at bestillingen skal bli korrekt trenger vi nummeret til fasttelefonen som det nåværende abonnementet ditt er knyttet til i
Valgfri utfylling
Vennligst velg!
I de fleste tilfeller vil du trenge modem fra leverandøren. Hvis du bare bytter produkt hos din eksisterende leverandør, kan du her velge å ikke få tilsendt et nytt modem. Hvis du er usikker, lar du feltet være avkrysset.

Oppsummering

Dette er en oppsummering av totalkostnadene for produktet du har valgt:

F.eks. h0101
F.eks. 0180 Oslo
Her kan du legge inn ekstra opplysninger - f.eks. leilighetsnummer

Takk for din bestilling!

Vi har mottatt din bestilling. Skulle vi trenge flere opplysninger fra deg eller om det skulle være noe annet, tar vi kontakt med deg

Ordreoppsummering

Vennligst vent...

Din ordre behandles

Trenger du hjelp?

Våre rådgivere hjelper deg gjerne med å finne bredbåndsleverandøren som passer deg best

Ring meg

En av våre rådgivere ringer deg opp snarest! *

* Vår kontortid er hverdager 9-17

Chat

Fiber

Bredbånd levert på fiber

Bredbånd via fiber er voksende i Norge, og flere borettslag og boligfelt vil få fiber i veggen med årene som kommer. Av kjente større fiberleverandører har vi foreksempel Lyse, Vikenfiber, og Pronea.Fiber til bedrifter og privatpersoner - Brebdånd.no

Det største fordelen med bredbånd via fiber er kapasiteten. Har man bredbånd via telefonlinja/kobberkabelen er det selve linjen som setter kapasiteten for hva som kan leveres av båndbredde til adressen. Men med fiber har kabelen ingen begrensning og det er opp til leverandøren hvor mye båndbredde man kan gi ut på sentralnivå. Det er også en kjent sak at bredbånd via fiber ofte er mye mer stabilt enn hva tilfellet er om man har mobilt-bredbånd eller bredbånd via xDSL-teknologien.

Trippel-play
Grunnet den enorme kapasiteten på et bredbånd via fiber leveres det ofte såkalte trippel-play pakker. Det betyr at man kan bestille med TV, telefoni og bredbånd i en og samme pakke fra en leverandør.

Negative sider med bredbånd via fiber
Skal man trekke frem noe negativt med bredbånd via fiber er det naturlig å belyse etableringskostnader og det faktum at leverandøren har monopol på nettet du knytter til deg. Installasjonskostnadene ved fiber er langt høyere enn hva man er vant til via tradisjonelt bredbånd fra leverandører som Telenor, NextGentel og Ventelo. Er du ikke fornøyd med produktet kan man heller ikke bytte til en annen fiberleverandør, da samtlige fiberleverandører har monopol på sitt nett og slipper ingen andre leverandører inn.

Fiber til bedrifter
Mange bedrifter stiller naturlig nok store krav til bredbånd og bredbåndbredden som leveres. Ønsker du tilbud på fiberbredbånd til din bedrift eller bedriften du representerer vil du finne mer informasjon om dette på våre bedriftssider.

Bredbånd via fiber - teknisk.
Fiber overfører datasignaler ved hjelp av lys – i lysets hastighet. Fiber har tilnærmet ubegrenset kapasitet og leveres nesten alltid som et synkront produkt, altså at nedlastingshastighet (nedstrøm) og opplastningshastighet (oppstrøm) er like. Det er ustyret som setter begrensingen for hvilke linjehastighet du kan få.

Innen fiberoptisk kommunikasjon opererer man med to begreper; single-modus fiber og multi-modus fiber. Maksimal båndbredde er 40 Gbps per bølgelengde over single-modus fiber med kommersielt tilgjengelig utstyr. Multi-modus fiber har vanlig båndbredde på 1 Gbps, som kan brukes opptil 600 meter.