Bredbandsguidens garanti

Bestilling

Har du allerede en leverandør på adressen og vil bytte eller bestiller du helt nytt bredbånd?
For at bestillingen skal bli korrekt trenger vi nummeret til fasttelefonen som det nåværende abonnementet ditt er knyttet til i
Valgfri utfylling
Vennligst velg!
I de fleste tilfeller vil du trenge modem fra leverandøren. Hvis du bare bytter produkt hos din eksisterende leverandør, kan du her velge å ikke få tilsendt et nytt modem. Hvis du er usikker, lar du feltet være avkrysset.

Oppsummering

Dette er en oppsummering av totalkostnadene for produktet du har valgt:

F.eks. h0101
F.eks. 0180 Oslo
Her kan du legge inn ekstra opplysninger - f.eks. leilighetsnummer

Takk for din bestilling!

Vi har mottatt din bestilling. Skulle vi trenge flere opplysninger fra deg eller om det skulle være noe annet, tar vi kontakt med deg

Ordreoppsummering

Vennligst vent...

Din ordre behandles

Trenger du hjelp?

Våre rådgivere hjelper deg gjerne med å finne bredbåndsleverandøren som passer deg best

Ring meg

En av våre rådgivere ringer deg opp snarest! *

* Vår kontortid er hverdager 9-17

Chat

Koaks

Det blir mer og mer vanlig at kabelleverandører også tilbyr Bredbånd i tilegg til TV og telefoni. Har man tv-signaler fra en leverandør som også leverer bredbånd, er det naturlig å ta medBredbånd via koaks, bredbånd.no denne leverandøren i en vurdering når man skal bestille bredbånd eller bytte bredbåndsleverandør. På denne måten kan du også samle leverandør av telefoni, bredbånd og tv et sted. Ofte er det bedre å forholde seg til en leverandør enn tre, selv om det er helt individuelt.

Bredbånd via Koaks.
Koaks, ofte kalt kabel eller HFC (Hybrid-Fiber-Coax) er en type bredbånd som er levert uavhengig av xDSL teknologien. I Norge er de største koaksleverandørene Get og Canal Digital, med det finnes også mange lokale leverandører.

Hva skiller bredbånd via Coax fra tradisjonelt bredbånd?
Det som skiller koaks fra DSL-leverandører som Telenor og NextGentel er at de benytter seg av et eget nett for levering av bredbånd. Med standarden som både Get og Canal Digital nå benytter, EuroDocis 3.0, kan man oppnå nedlastingshastigheter på opptil 300 Mbit/s. Ofte kalt superbredbånd av leverandørene selv.  Denne kapasiteten gjør at leverandørene i likhet med fiberleverandørene ofte leverer på bredbånd, telefoni og tv i samme pakke.

Bredbånd via Koaks leveres ikke synkront
I motsetning til fiber, men i likhet med ADSL leveres ikke koakslinjer synkront. Hastigheten ned (nedstrøm) er betydelig høyere enn opplasting (oppstrøm), men igjen er den ofte mye høyere enn ADSL og ADSL2.

Superbredbånd via Koaks.
I starten av februar 2011 lanserte Telenor VDSL som gjør at man kan få hastigheter opp mot 40/20mbit/s. NextGentel har lenge levert en variant av VDSL og hadde allerede et produkt som kunne kalles superbredbånd. I samme tidsperiode lanserte Get det første superbredbåndet via koakskabel. Get leverer nå hastigheter helt opp mot 200/10 mbit/s til privatpersoner.

Se om du kan få superbedbånd fra Get her

Se om du kan få superbedbånd fra Telenor her

Se om du kan få superbedbånd fra NextGentel her