Bredbandsguidens garanti

Bestilling

Har du allerede en leverandør på adressen og vil bytte eller bestiller du helt nytt bredbånd?
For at bestillingen skal bli korrekt trenger vi nummeret til fasttelefonen som det nåværende abonnementet ditt er knyttet til i
Valgfri utfylling
Vennligst velg!
I de fleste tilfeller vil du trenge modem fra leverandøren. Hvis du bare bytter produkt hos din eksisterende leverandør, kan du her velge å ikke få tilsendt et nytt modem. Hvis du er usikker, lar du feltet være avkrysset.

Oppsummering

Dette er en oppsummering av totalkostnadene for produktet du har valgt:

F.eks. h0101
F.eks. 0180 Oslo
Her kan du legge inn ekstra opplysninger - f.eks. leilighetsnummer

Takk for din bestilling!

Vi har mottatt din bestilling. Skulle vi trenge flere opplysninger fra deg eller om det skulle være noe annet, tar vi kontakt med deg

Ordreoppsummering

Vennligst vent...

Din ordre behandles

Trenger du hjelp?

Våre rådgivere hjelper deg gjerne med å finne bredbåndsleverandøren som passer deg best

Ring meg

En av våre rådgivere ringer deg opp snarest! *

* Vår kontortid er hverdager 9-17

Chat

SDSL og SHDSL

For deg som ønsker et symmetrisk bredbånd!
SHDSL/SDSL er en teknologi som bruker telefonlinjen/kobberkabelen til å levere symmetriske bredbåndshastigheter. Symmetrisk vil si at du får samme båndbredde både opp (upstream) og ned (downstream), i motsetning til ADSL hvor nedlastningshastigheten er mye høyere enn opplastningshastigheten. Hastigheten på et bredbånd med SHDSL er foreksempel 2048/2048.
SDSL / SHDSL symmetrisk Bredbånd - Bredbånd.no
Fordeler med Bredbånd via SHDSL
Fordelen med SHDSL er at man kan sende store filer som for eksempel store mengder bilder, videoer eller lignende enten mellom jobb og privat eller til familie. Dette vil gå vesentlig raskere enn med en ADSL-tilkobling.

Definisjoner
SHDSL - Single-pair High-Speed Digital Subscriber Line
SDSL - Symmetric Digital Subscriber Line
Det er i hovedsak ingen forskjell på disse definisjonene, SDSL er en fellesnevner for symmetriske internettaksesser basert på DSL-teknologien.

Hvem velger vanligvis SHDSL?
Privatpersoner eller bedrifter som stiller store krav till opplastningshastigheten. I senere tid har en del valgt å bytte til Fiber, som også er en symmetrisk form for bredbånd. Kan du ikke få Fiber, eller det for store kostnader tilknyttet å etablere et fiberabonnement er SHDSL et godt valgt. VDSL kan også være et godt alternativ om du ønsker en høy opplastning. VDSL er ikke symmetrisk, men både Telenor og NextGentel tilbyr VDSL med en opplastning opp mot 10mbit/s. VDSL stiller igjen mye høyere krav til sentral, linjeavstand og kobberkvalitet enn hva SHDSL gjør.

Tekniske forutsetninger for å kunne bestille SHDSL
For å få tilgang til en SHSDL-tilkobling må det være to ledige tilkoblingspunkter i sentralen, da SHDSL benytter seg av begge kobberparene i linjen. Avstanden bør ikke overstige 3000 meter. Det er heller ikke mulig å benytte seg av fasttelefon og SHDSL på samme linje.

Brebdånd via SHDSL til bedrifter.
Mange bedrifter velger SHDSL løsning, ønsker du mer informasjon om SHDSL til bedrifter kan du besøke våre bedriftssider.